Artykuły

|
Emilia Kozłowska
Odsłony: 1825

Giżycko: Zorganizowanie i przeprowadzenie szkolenia z obsługi systemu do zarządzania obiektem hotelowym ReHot w ramach projektu pn. Podniesienie kompetencji uczniów Technikum Nr 3 drogą do ich sukcesu zawodowego

Numer ogłoszenia: 29663 - 2014; data zamieszczenia: 13.02.2014
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - usługi

 Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

 Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

 SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

 I. 1) NAZWA I ADRES: Powiatowy Zespół Obsługi Szkół i Placówek Oświatowych , ul. Smętka 7, 11-500 Giżycko, woj. warmińsko-mazurskie, tel. 87 429 9434, faks 87 428 4565.

 Adres strony internetowej zamawiającego: www.pzosipo.gizycko.edu.pl,

 

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja samorządowa.

 SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

 II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

 II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Zorganizowanie i przeprowadzenie szkolenia z obsługi systemu do zarządzania obiektem hotelowym ReHot w ramach projektu pn. Podniesienie kompetencji uczniów Technikum Nr 3 drogą do ich sukcesu zawodowego.

 II.1.2) Rodzaj zamówienia: usługi.

 II.1.4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest zorganizowanie i przeprowadzenie szkolenia z obsługi systemu do zarządzania obiektem hotelowym ReHot dla uczniów Technikum Nr 3 w Zespole Szkół Zawodowych w ramach projektu Podniesienie kompetencji uczniów Technikum Nr 3 drogą do ich sukcesu zawodowego współfinansowanego ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego, Program Operacyjny Kapitał Ludzki 2007-2013, Priorytet IX Działanie 9.2 - Podniesienie atrakcyjności i jakości szkolnictwa zawodowego. Wykonawca odpowiada za osiągnięcie rezultatów określonych w projekcie. Wykonawca zobowiązany będzie do zapoznania się z zapisami projektu, w szczególności dotyczącymi grupy docelowej, rezultatów. Szkolenie z obsługi systemu do zarządzania obiektem hotelowym ReHot: 1.Liczba uczestników zajęć: 16 osób - (15 uczniów oraz 1 opiekun). Zamawiający zastrzega sobie prawo zmiany ilości uczestników kursu w przypadkach losowych lub rezygnacji uczestnika w trakcie kursu. 2.Program szkolenia powinien obejmować 8 godzin (1 godzina = 60 minut) zajęć dydaktycznych w systemie pozalekcyjnym (sobota) w okresie luty - marzec 2014 r. 3.Kursant powinien pozyskać wiedzę i praktyczne umiejętności w zakresie obsługi programu. 4.Zamawiający wymaga, aby szkolenie zrealizowane było na terenie miasta Giżycka. Zamawiający może udostępnić wykonawcy nieodpłatnie sale lub pomieszczenia szkoleniowe na terenie Zespołu Szkół Zawodowych w Giżycku na podstawie umowy użyczenia pomieszczenia. (Wzór umowy zawierającej warunki użyczania pomieszczeń do przeprowadzania kursów i szkoleń zawiera załącznik nr 4.). Wykonawca, którego oferta zostanie wybrana jako najkorzystniejsza, i który zamierza skorzystać z pomieszczeń Zespołu Szkół Zawodowych w Giżycku najpóźniej w dniu podpisania umowy na realizację tej części zamówienia podpisze umowę użyczenia pomieszczeń do przeprowadzenia szkolenia. Termin realizacji kursu: luty - marzec 2014 r. Ostateczny termin zostanie uzgodniony tylko z wybranym Wykonawcą. 5.Wykonawca w ramach wykonania przedmiotu zamówienia: a)Zapewni niezbędny do przeprowadzenia szkolenia sprzęt komputerowy i oprogramowanie (o ile szkolenie będzie realizowane poza Zespołem Szkół Zawodowych w Giżycku), bądź oprogramowanie (jeśli szkolenie odbędzie się na terenie Zespołu Szkół zawodowych w Giżycku). b)Przygotuje materiały dydaktyczne i ćwiczeniowe dla uczestników szkolenia. Po zakończeniu szkolenia materiały przejdą na własność uczestników, Jeden komplet wszystkich materiałów szkoleniowych o tematyce związanej z prowadzonymi zajęciami Wykonawca przekaże Zamawiającemu po zakończeniu realizacji zamówienia. c)Przekaże uczestnikom szkolenia certyfikaty i zaświadczenia o ukończeniu szkolenia, d)Przekaże zamawiającemu listy potwierdzające odbiór certyfikatów i zaświadczeń, listę obecności uczestników szkolenia. 6.Wykonawca w terminie 5 dni roboczych przed rozpoczęciem szkolenia prześle Zamawiającemu program szkolenia i materiały szkoleniowe celem ich akceptacji. 7.Wykonawca zobowiązany jest do rzetelnego prowadzenia wszelkiej dokumentacji kursu, tj.: 1)Listę obecności z wymiarem godzin szkolenia, 2)Rejestru wydanych zaświadczeń, 3)Protokołu z egzaminu, 4)List obecności i odbioru cateringu, 5)List potwierdzających odbiór materiałów szkoleniowych, 6)List potwierdzających odbiór zaświadczeń. 8.Wszystkie dokumenty i materiały szkoleniowe, listy obecności oraz miejsce prowadzenia szkolenia muszą być oznaczone logotypami projektu zgodnie z wytycznymi dotyczącymi oznaczania projektów w ramach POKL 2007-2013 dostępne na stronie www.efs.gov.pl w dziale Dokumenty promocyjne. 9.Wykonawca musi posiadać uprawnienia dotyczące szkoleń, zapewnić kadrę dydaktyczną posiadającą kwalifikacje odpowiednie do prowadzonego szkolenia. 10.Wykonawca zobowiązany będzie po ukończeniu szkolenia przeprowadzić egzamin sprawdzający umiejętności i na tej podstawie wydać stosowne dokumenty świadczące o ukończeniu szkolenia (zaświadczenie, świadectwo, certyfikat itp.) zgodne z Rozporządzeniem Ministra Edukacji Narodowej dnia 11 stycznia 2012 r. w sprawie kształcenia ustawicznego w formach pozaszkolnych (Dz. U. z 2012 r., Nr 34, poz. 186 ze zmianami). 11.Wykonawca zobowiązany jest do zapewnienia cateringu podczas szkolenia, składającego się z co najmniej: 1)kawy, herbaty, cukru podanego w cukiernicy, śmietanki do kawy, cytryny, ciastek różnych (min. 15 dag na 1 osobę) dostępnych bez ograniczeń podczas każdej z przerw 2)ciepłego posiłku składającego się z co najmniej drugiego dania (gramatura posiłku min. 500 g - musi być serwowane danie mięsne). 3)wody mineralnej niegazowanej - w ilości 1 x 0,33 l na osobę, 4)wody mineralnej gazowanej- w ilości 1 x 0,33 l na osobę. Sposób podania - estetycznie, w formie stołu szwedzkiego z zapewnieniem filiżanek, talerzyków, szklanek, łyżeczek i serwetek w czasie trwania szkolenia. Posiłki powinny posiadać odpowiednie walory smakowe i zapachowe oraz estetyczny wygląd. Wykonawca przy oferowaniu obiadów uwzględniać będzie świeże produkty. Wyżywienie powinno spełniać wymogi aktualnych wytycznych Instytutu Żywności i Żywienia..

 II.1.6) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 80.00.00.00-4, 80.51.00.00-2.

 II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie.

 II.1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.

  II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Zakończenie: 31.03.2014.

 SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

 III.2) ZALICZKI

 III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW

   III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia

 Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

 Wykonawca wykaże, że dysponuje min. 1 osobą: - która przeprowadziła minimum 1 szkolenie z zakresu obsługi systemu do zarządzania obiektem hotelowym ReHot, trwające co najmniej 8 godzin, w grupie co najmniej 10-osobowej.

 III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

 III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu należy przedłożyć:

 wykaz osób, które będą uczestniczyć w wykonywaniu zamówienia, w szczególności odpowiedzialnych za świadczenie usług, kontrolę jakości lub kierowanie robotami budowlanymi, wraz z informacjami na temat ich kwalifikacji zawodowych, doświadczenia i wykształcenia niezbędnych do wykonania zamówienia, a także zakresu wykonywanych przez nie czynności, oraz informacją o podstawie do dysponowania tymi osobami;

 III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:

 

  • oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia;
  • wykonawca powołujący się przy wykazywaniu spełniania warunków udziału w postępowaniu na zasoby innych podmiotów, które będą brały udział w realizacji części zamówienia, przedkłada także dokumenty dotyczące tego podmiotu w zakresie wymaganym dla wykonawcy, określonym w pkt III.4.2.

 III.4.4) Dokumenty dotyczące przynależności do tej samej grupy kapitałowej

 lista podmiotów należących do tej samej grupy kapitałowej w rozumieniu ustawy z dnia 16 lutego 2007 r. o ochronie konkurencji i konsumentów albo informacji o tym, że nie należy do grupy kapitałowej;

 III.6) INNE DOKUMENTY

 Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)

 1. Na ofertę składają się następujące dokumenty i oświadczenia: a) Wypełniony i podpisany Formularz Oferty z wykorzystaniem wzoru Załącznik nr 1 do SIWZ; b) Oświadczenie o akceptacji warunków umowy - zawarte w Formularzu Oferty;

 SEKCJA IV: PROCEDURA

 IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

 IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

 IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

 IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

 IV.3) ZMIANA UMOWY

 przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy:

 Dopuszczalne zmiany postanowień umowy oraz określenie warunków zmian

 

1. Zmiana postanowień zawartej umowy może nastąpić za zgodą obu stron wyrażoną na piśmie, w formie aneksu do umowy, pod rygorem nieważności takiej zmiany. Zmiany nie mogą naruszać postanowień zawartych w art. 144 ust. 1 Prawa zamówień publicznych. 2. Istnieje możliwość dokonania zmiany osób przewidzianych do wykonania zamówienia, przedstawionych w ofercie przetargowej Zleceniobiorcy, za uprzednią pisemną zgodą Zleceniodawcy, w następujących okolicznościach: - śmierci, choroby lub innych zdarzeń losowych, które muszą być udokumentowane. 3. W przypadku zmiany osoby, o której mowa w ust. 2 niniejszego rozdziału, nowa osoba musi spełniać co najmniej wymagania określone w specyfikacji istotnych warunków zamówienia dla tej osoby. 4. Zleceniodawca może także zażądać od Zleceniobiorcy zmiany osoby, o której mowa w ust. 2 niniejszego rozdział, jeżeli uzna, że nie wykonuje należycie swoich obowiązków. Zleceniobiorca obowiązany jest dokonać zmiany tej osoby w terminie nie dłuższym niż 7 dni od daty złożenia wniosku Zleceniodawcy.

 

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

 IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.pzosipo.gizycko.edu.pl; http://bip.warmia.mazury.pl/powiat_gizycki/
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Powiatowy Zespół Obsługi Szkół i Placówek Oświatowych, ul. Smętka 7, 11-500 Giżycko, pok. nr 21.

 IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 21.02.2014 godzina 15:00, miejsce: Powiatowy Zespół Obsługi Szkół i Placówek Oświatowych, ul. Smętka 7, 11-500 Giżycko, pok. nr 21.

 IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

 IV.4.16) Informacje dodatkowe, w tym dotyczące finansowania projektu/programu ze środków Unii Europejskiej: Niniejsze zamówienie stanowi część projektu realizowanego przez Zamawiającego: Podniesienie kompetencji uczniów Technikum nr 3 drogą do ich sukcesu zawodowego współfinansowanego przez Unię Europejską ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego realizowanego w ramach Priorytetu IX, Działania 9.2. Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki..

 IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie

 

 DOKUMENTY DO POBRANIA:

Specyfikacja Istotnych Warunków Zamówienia wraz z załącznikami - pobierz (13.02.2014r.)

UNIEWAŻNIENIE POSTĘPOWANIA - pobierz (24.02.2014r.)